A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
A csokoládét kockára vágjuk.
A lisztet, xilitet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót tálba mérjük, összekeverjük.
Hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, a tojást és a langyos vizet és alaposan elkeverjük. (Alapanyagok ne legyenek hidegek, mert akkor a kókuszolaj visszadermed, és nem fogjuk tudni alaposan elkeverni.)
A tészta összeáll, de nem túl száraz, kézzel könnyen formázható.
Kis diónyi darabokat csípünk a masszából, gömbölyítjük, közepébe egy kis kocka csokoládét nyomunk, majd a két tenyerünk között kissé ellapítjuk, tepsire tesszük. (Helyet hagyunk a kekszek között, mert sütésnél kicsit megnőnek.)
Így járunk el az összes tésztával, nekem 22 db keksz lett a fenti mennyiségből.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/update-csokis-keksz/