Update csokis keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 180 g Update 1 liszt (Low-carb Flour)
  • 100 g xilit
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só
  • 80 g lágy kókuszolaj
  • 1 db "L" méretű tojás
  • 120 ml langyos víz
  • Ízlés szerint 50-100 g cukormentes csokoládé
Leírás
  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
  2. A csokoládét kockára vágjuk.
  3. A lisztet, xilitet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót tálba mérjük, összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, a tojást és a langyos vizet és alaposan elkeverjük. (Alapanyagok ne legyenek hidegek, mert akkor a kókuszolaj visszadermed, és nem fogjuk tudni alaposan elkeverni.)
  5. A tészta összeáll, de nem túl száraz, kézzel könnyen formázható.
  6. Kis diónyi darabokat csípünk a masszából, gömbölyítjük, közepébe egy kis kocka csokoládét nyomunk, majd a két tenyerünk között kissé ellapítjuk, tepsire tesszük. (Helyet hagyunk a kekszek között, mert sütésnél kicsit megnőnek.)
  7. Így járunk el az összes tésztával, nekem 22 db keksz lett a fenti mennyiségből.
  8. Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
  9. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/update-csokis-keksz/