Csokis keksz 100% teljes kiőrlésű lisztből
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g xilit (ízlés szerint)
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • késhegynyi sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipetnyi só
  • 80 g lágy kókuszolaj
  • 1 db "L" méretű tojás
  • 100 ml víz
  • 50-100 g cukormentes csokoládé
Leírás
  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
  2. A csokoládét kockára vágjuk.
  3. A lisztet, xilitet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót tálba mérjük, összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, a tojást és a langyos vizet és alaposan elkeverjük. (Alapanyagok ne legyenek hidegek, mert akkor a kókuszolaj visszadermed, és nem fogjuk tudni alaposan elkeverni.)
  5. A tészta összeáll, kissé ragadós, kanállal formázható.
  6. Két evőkanál segítségévek kis diónyi darabokat teszünk a masszából a tepsire, majd mindegyik keksz közepébe egy darab csokoládét nyomunk. (Helyet hagyunk a kekszek között, mert sütésnél kicsit megnőnek.)
  7. Ha szeretnénk kicsit az ujjunkkal igazgathatunk a kekszek szélein, a kiálló kis tésztadarabokat benyomhatjuk, de hagyhatjuk rusztikusan is. Én kicsit megigazgattam.
  8. Nekem 20 db keksz lett a fenti mennyiségből.
  9. Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
  10. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
A csokoládét vághatjuk apró kockára is, belekeverhetjük a masszába, és utána adagolhatjuk a kekszeket a tepsire.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csokis-keksz-teljes-kiorlesu-lisztbol/