A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
A csokoládét kockára vágjuk.
A lisztet, xilitet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót tálba mérjük, összekeverjük.
Hozzáadjuk a lágy kókuszolajat, a tojást és a langyos vizet és alaposan elkeverjük. (Alapanyagok ne legyenek hidegek, mert akkor a kókuszolaj visszadermed, és nem fogjuk tudni alaposan elkeverni.)
A tészta összeáll, kissé ragadós, kanállal formázható.
Két evőkanál segítségévek kis diónyi darabokat teszünk a masszából a tepsire, majd mindegyik keksz közepébe egy darab csokoládét nyomunk. (Helyet hagyunk a kekszek között, mert sütésnél kicsit megnőnek.)
Ha szeretnénk kicsit az ujjunkkal igazgathatunk a kekszek szélein, a kiálló kis tésztadarabokat benyomhatjuk, de hagyhatjuk rusztikusan is. Én kicsit megigazgattam.
Nekem 20 db keksz lett a fenti mennyiségből.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
A csokoládét vághatjuk apró kockára is, belekeverhetjük a masszába, és utána adagolhatjuk a kekszeket a tepsire.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csokis-keksz-teljes-kiorlesu-lisztbol/