Kelbimbó főzelék
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 g friss kelbimbó
  • 1 nagyobb szem burgonya
  • 0,6 liter víz
  • majoranna
  • 4 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
Leírás
  1. A kelbimbót megtisztítjuk, a burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk.
  2. Majd egy kis fazékba tesszük, felöntjük 0,6 liter vízzel, sózzuk, majorannával fűszerezzük.
  3. Kb. 20 percig főzzük.
  4. Közben rántást készítünk. (Egy kisebb lábasban olajat melegítünk, beleszórjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a kelbimbóról a levet, csomómentesre keverjük).
  5. Ezt a rántást visszaöntjük a kelbimbóra.
  6. Még pár percig forraljuk, besűrítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi...
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kelbimbo-fozelek/