A kelbimbót megtisztítjuk, vajon kicsit megfuttatjuk, sózzuk, majd kis vizet öntünk rá és letakarva kb. 20 perc alatt megpároljuk.
Közben sós vízben (amibe E- és ízfokozómentes ételízesítőt valamint egy kis olajat is teszünk) kifőzzük a tésztát.
Valamint elkészítjük a sajtmártást: Egy kis lábasban vajat olvasztunk, hozzáadunk 1 ek. lisztet, kicsit pirítjuk. Majd 2 dl tejjel felöntjük, tovább keverjük és fűszerezzük.
Hozzáadjuk a reszelt trappista sajtot és a cheddart sajtot, kis lángon a sajtokat beleolvasztjuk. Ha szükséges a maradék tejjel higíthatunk a mártáson.
Amíg a mártás elkészül, a zöldség és a tészta is készen lesznek.
Tálalás: a zöldségeket és a tésztát tányérra szedjük, a forró mártással meglocsoljuk, tetejét reszelt sajttal megszórjuk..
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kelbimbo-sajtmartassal/