Hagymás bab
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 g húsos császár szalonna
  • 2 fej vöröshagyma (netto töltőtömeg 255 g)
  • 2 doboz bab
  • 1 kk. pirospaprika
  • ízlés szerint csilipaprika
Leírás
  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megsütjük.
  2. Sülés közben hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. (Én késes aprítóval szoktam összevágni.)
  3. Pirospaprikával, csilivel fűszerezzük.
  4. Ráöntjük a két doboz babkonzervet.
  5. Összeforraljuk, ha szükséges sózzuk. Vigyázva, mert a szalonna is sós. (Én nem szoktam külön sózni.)
  6. Azon nyomban forrón tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hagymas-szalonnas-bab/