Hagymás bab
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 250 g húsos császár szalonna
- 2 fej vöröshagyma (netto töltőtömeg 255 g)
- 2 doboz bab
- 1 kk. pirospaprika
- ízlés szerint csilipaprika
- A szalonnát kis kockákra vágjuk, megsütjük.
- Sülés közben hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. (Én késes aprítóval szoktam összevágni.)
- Pirospaprikával, csilivel fűszerezzük.
- Ráöntjük a két doboz babkonzervet.
- Összeforraljuk, ha szükséges sózzuk. Vigyázva, mert a szalonna is sós. (Én nem szoktam külön sózni.)
- Azon nyomban forrón tálaljuk.
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hagymas-szalonnas-bab/
3.4.3177