Hagymát apróra vágjuk - én késes aprítóval csináltam - 1 ek. sertészsíron, 1 kk. sóval zsemleszínűre dinszteljük.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, törött borsot, ha van fél paradicsomot és paprikát, és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
Fedővel letakarva puhára főzzük. (Krumplitól függően 20-30 perc.)
Krumplinyomóval pépesre törjük, langyosra hűtjük.
Tészta összeállítása:
Az összes hozzávalót és a tört paprikás krumplit a dagasztó gép üstjébe mérjük és pár perc alatt a dagasztógéppel összedolgoztatjuk. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
Egy lágy finom tésztát kaptam. Letakarva félretettem kelni.
Kb. 40 percet pihent, szépen meg is nőtt a tészta. (Langyos volt a tört krumplim, ez is gyorsította.)
Formázás:
Lisztezett felületen kicsit összehajtogatjuk, majd elnyújtjuk, tetejét bevágjuk, szaggatjuk és sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket. (Kb. 20 percet pihenek a tepsin, míg a sütő melegszik.)
A pogik tetejét felvert tojással megkenjük, ha van reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, 190-200 fokon a két tepsivel egyszerre megsütjük őket.
Sütés közben egyszer megcseréljük a tepsiket, hogy egyenletesebben süljenek. 20-25 perc alatt sültek készre.
Megjegyzés
A pogi belseje nagyon puha, az alja kissé ropogósra sütve, mert úgy szeretjük. Még másnap is finom puha a zsírtól és a krumplitól. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paprikas-krumplis-pogacsa/