Burgonya saláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 kg burgonya
  • 400 g lila hagyma
  • 1,5 liter víz
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. 10 %-os ecet
Leírás
  1. A burgonyát és a lilahagymát megpucoljuk, félbe majd karikákra vágjuk.
  2. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, ügyelve rá, hogy ne legyen teljesen puha, mert akkor a salátában összetörik.
  3. Nekem 15 perc alatt meg is főtt, leöntjük a levet, a burgonyát hűtjük.
  4. Míg fő a burgonya, elkészítjük a salátalevet. A vizet, cukrot, ecetet elkeverjük. (Kicsit töménynek érezzük, ha megkóstoljuk, de jól van ez így, mert a burgonya és a hagyma majd felveszi az ízét.)
  5. A lébe beletesszük a vékonyra vágott hagymát és a langyosra hűlt burgonyát, kicsit elkeverjük.
  6. Minimum egy éjszakára hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Tálalás előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőből, hogy kissé átmelegedjen.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/burgonya-salata/