A burgonyát és a lilahagymát megpucoljuk, félbe majd karikákra vágjuk.
A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, ügyelve rá, hogy ne legyen teljesen puha, mert akkor a salátában összetörik.
Nekem 15 perc alatt meg is főtt, leöntjük a levet, a burgonyát hűtjük.
Míg fő a burgonya, elkészítjük a salátalevet. A vizet, cukrot, ecetet elkeverjük. (Kicsit töménynek érezzük, ha megkóstoljuk, de jól van ez így, mert a burgonya és a hagyma majd felveszi az ízét.)
A lébe beletesszük a vékonyra vágott hagymát és a langyosra hűlt burgonyát, kicsit elkeverjük.
Minimum egy éjszakára hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt 2-3 órával kivesszük a hűtőből, hogy kissé átmelegedjen.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/burgonya-salata/