A krumplit, céklát megmossuk, héjában félig megfőzzük (külön fazékban, a krumplinak fele annyi idő elég mint a céklának.) Ha megfőtt főzővizet leöntjük, hűtjük.
A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, borsot, citromot, mustárt, majonézt, összekeverjük, hűtjük.
A húst megkenjük mustárral, amihez törött borsot kevertünk, majd bacon szalonnába tekerjük, és jénaiba sorakoztatjuk, letakarjuk, sütjük. Forró sütőben 230 fokon kb. 1 órát sütöttem. Végül fedő nélkül 30 perc alatt ropogósra sütöttem. (Félidőben átfordítottam, hogy minden oldala szép pirosra süljön.)
Amíg sül a sús, a krumplit és a céklát megpucoljuk. A krumplit karikára, a céklát negyedekbe vágjuk.
A céklát olajjal megspricceljük, kakukkfűvel megszórjuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Akkor tettem be a hús mellé, amikor már az utolsó fél órát pirult a hús, mellette szépen megsült a cékla is a sütőben.)
Közben a karikára vágott krumplit kevés olajon, serpenyőben megpirítjuk.
Amikor minden elkészült a húst karikára vágjuk, és azonnal tálaljuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sertesszuz-sult-ceklaval/