A lisztet átszitáljuk, a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd géppel 6-8 percig dagasztjuk. Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adhatunk hozzá. (Nekem nem igényelt több tejet.)
Kb. 1-1,5 órára félretesszük kelni.
Tepsiket sütőpapírral béleljük.
A porcukrot a mákkal összekeverjük.
Elkészítés:
Amikor a tészta kb. kétszeresére megkelt, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, 3-4 mm vastagságúra elnyújtjuk.
Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
Éles késsel felszeleteljük, de úgy hogy csak minden második vágást vágunk át teljesen. Az első vágás csak ¾ részig, így két csiga egyben marad. Megnyílik, majd úgy tesszük a tepsire, hogy egyet csavarunk rajta. (Lásd a képeken.)
A csigákat a papírral borított tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek.
Kb. 20 percig a csigák pihennek a konyhapulton, míg a sütőt 210 fokra előmelegítjük.
A két tepsi egyszerre kb. 20 perc alatt megsül, közben egyszer átcseréltem őket.
Tálalás előtt a tetejét porcukorral enyhén meghintjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csavart-makos-csiga/