A hozzávalókat (hideg tejjel) kelesztőtálba mértem, a gép kb. 10 perc alatt kidolgozta a tésztát.
A tésztát két részre osztottam, zacskóztam (úgy hogy legyen helye nőni).
Este nyolc órakor hűtőbe tettem, másnap reggel hat óráig a hűtőben pihentek.
Másnap a tésztát a hűtőből kivesszük, azonnal kezdhetjük nyújtani.
Tepsiket sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Az első adag tésztát kb. 30 x 40 cm téglalapra nyújtottam.
Tetejét 4 ek. tejföllel megkentem, megszórtam a cukrozott fahéjjal.
Feltekertem, úgy fordítottam, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
Éles késsel felszeleteltem, 24 db lett belőle.
A csigákat a papírral borított tepsire tettem, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek. A csigák széleit kissé lenyomkodtam, a közepe kissé kiemelkedik.
A másik adag tésztával is ugyanígy jártam el, azzal a különbséggel, hogy kakaós töltelék került bele.
A konyhapulton még 1 órát pihentek a csigák, ez alatt a sütőt 190 fokra előmelegítettem.
Két tepsivel egyszerre sütöttem, közben egyszer megcseréltem őket, hogy egyenletesen süljenek.(Aki teheti, helyezzen egy tál forró vizet a sütőbe a csigák alá, jó gőzös lesz tőle a sütőtér, jó tesz a kelt tésztának.)
A két tepsivel egyszerre 18-20 perc alatt megsült. Ez után a másik két tepsivel is kisütöttem.
Tálalás előtt a kakaós tetejét porcukorral enyhén meghintettem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-csiga-ejszakai-kelesztessel/