Diabetikus túrós szelet
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
  • 175 g DW süteményliszt koncentrátum
  • 175 g Búza finomliszt
  • 16 g kakaópor (holland)
  • 7 - 8 g. sütőpor
  • 50 g zsír
  • 8 - 9 ak. Yummy Sweet Red édesítő (100 g cukor)
  • 180 - 200 ml tej
Töltelék hozzávalói:
  • 200 ml cukrozatlan habtejszín (Pilos 30 %)
  • 7 - 8 ak Yummy Sweet Red édesítő (7 - 8 ek cukor)
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone.
  • 1 db citrom leve
Leírás
Piskóta elkészítése:
  1. A szárazanyagokat alaposan összekeverjük, összemorzsoljuk a zsírral és a szükséges mennyiségű tejjel alaposan összedolgozzuk.
  2. Sütőpapíron megfelelő méretre nyújtjuk. Nem baj, ha kicsit egyenletlen a széle, mert azzal fogjuk a végén díszíteni.
  3. Sütőpapírral a tepsi hátoldalára emeljük és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Hűtjük. Széleit levágjuk. 3 egyenlő részre vágjuk.
Krém készítése:
  1. A tejszínt a Yummyval felverjük. Vigyáz, nem vajat köpülünk. :)
  2. Egy másik tálba alaposan összekeverjük (kézi habverővel dolgoztam végig) a túrót és a mascarponét citromlevet.
  3. Hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt, alaposan összedolgozzuk.
  4. A tölteléket valamivel kevesebb, mit két részre osztjuk és megkenjük az alsó lapot. Erre tesszük a másodikat, kicsit lenyomkodjuk és jöhet a krém másik fele. Lezárjuk a harmadik lappal és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
  5. Közben az aprítóban összedaraboljuk a széleket és ezzel a morzsával szórjuk meg a süti tetejét. Fóliával letakarjuk és legalább 1 napi hűtőben tartjuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Jutkától kaptam. Köszönjük szépen! :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/diabetikus-turos-szelet/