A szárazanyagokat alaposan összekeverjük, összemorzsoljuk a zsírral és a szükséges mennyiségű tejjel alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapíron megfelelő méretre nyújtjuk. Nem baj, ha kicsit egyenletlen a széle, mert azzal fogjuk a végén díszíteni.
Sütőpapírral a tepsi hátoldalára emeljük és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Hűtjük. Széleit levágjuk. 3 egyenlő részre vágjuk.
Krém készítése:
A tejszínt a Yummyval felverjük. Vigyáz, nem vajat köpülünk. :)
Egy másik tálba alaposan összekeverjük (kézi habverővel dolgoztam végig) a túrót és a mascarponét citromlevet.
Hozzáadjuk a keményre felvert tejszínt, alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket valamivel kevesebb, mit két részre osztjuk és megkenjük az alsó lapot. Erre tesszük a másodikat, kicsit lenyomkodjuk és jöhet a krém másik fele. Lezárjuk a harmadik lappal és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
Közben az aprítóban összedaraboljuk a széleket és ezzel a morzsával szórjuk meg a süti tetejét. Fóliával letakarjuk és legalább 1 napi hűtőben tartjuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Jutkától kaptam. Köszönjük szépen! :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/diabetikus-turos-szelet/