Sztrapacska
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Galuskához:
  • 650 g nyers reszelt burgonya
  • 350 g liszt
  • 2 tojás
  • 3 kk. só
  • 1 dl víz (krumpli víztartalmától függően változhat)
Tetejére
  • olaj
  • 500 g túró
  • 6 db tojás
  • Ízlés szerint bacon szalonna
Leírás
  1. A krumplit megpucoltam, késes aprítóval összeaprítottam.
  2. Hozzáadtam a sót, lisztet, 2 tojást és 1 dl vizet. (Nokedli állagú tésztát kapunk. Ha nagyon kemény még egy kis vizet adhatunk hozzá. Ha túl híg egy pici lisztet keverünk hozzá. Nekem 1 dl vízzel éppen jó lett.)
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggattam, kifőztem. A főzővízbe kis olajat is tettem.
  4. A galuskát leszűrtem, leöblítettem, két részre osztottam.
  5. A felére kis olajat és fél kg túrót tettem, megsóztam, átpirítottam.
  6. A másik felére kis olajat és 6 db felvert, sózott tojást öntöttem, összesütöttem.
  7. Tálalásnál pirított bacont szórtam a tetejére.
Megjegyzés
Ez a mennyiség kb. 4 felnőttnek elegendő. (Étvágytól függően.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sztrapacska/