1 dl víz (krumpli víztartalmától függően változhat)
Tetejére
olaj
500 g túró
6 db tojás
Ízlés szerint bacon szalonna
Leírás
A krumplit megpucoltam, késes aprítóval összeaprítottam.
Hozzáadtam a sót, lisztet, 2 tojást és 1 dl vizet. (Nokedli állagú tésztát kapunk. Ha nagyon kemény még egy kis vizet adhatunk hozzá. Ha túl híg egy pici lisztet keverünk hozzá. Nekem 1 dl vízzel éppen jó lett.)
Forrásban lévő sós vízbe szaggattam, kifőztem. A főzővízbe kis olajat is tettem.
A galuskát leszűrtem, leöblítettem, két részre osztottam.
A felére kis olajat és fél kg túrót tettem, megsóztam, átpirítottam.
A másik felére kis olajat és 6 db felvert, sózott tojást öntöttem, összesütöttem.
Tálalásnál pirított bacont szórtam a tetejére.
Megjegyzés
Ez a mennyiség kb. 4 felnőttnek elegendő. (Étvágytól függően.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sztrapacska/