A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, elkeverjük.
Hozzáadjuk a folyadék ⅓ részét, elkeverjük.
Végül hozzáadjuk az olajat és a maradék folyadékot, elkeverjük.
Elkészítés:
Teflonos palacsintasütőben további olaj hozzáadása nélkül sütöm. (Könnyű, egyáltalán nem zsíros palacsinta a végeredmény.)
Kis merőkanállal egy adagot a serpenyőbe öntök, gyengéd mozdulattal szétterítem.
Ha az első fele pirulni kezd, lapos fakanállal átfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Amikor mindkét oldala megsült, egy tányérra teszem, lefedem, hogy ne száradjon ki a széle.
Így járok el a maradék tésztával is, szépen egyesével kisütöm a palacsintákat. (Kicsit nehezebben pirul, mint a hagyományos búzalisztes palacsinta, illetve kicsit "nyúlósabbnak" tűnik a nyers tészta, de teljesen jól kezelhető.)
Ebből a mennyiségből 10 db normál méretű palacsinta süthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/glutenmentes-palacsinta-hajdinalisztes/