Paradicsomos bazsalikomos gyökérkenyér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g finomliszt (BL55)
  • 5 g szárított élesztő
  • 3 kk. só
  • 4 dl langyos víz
  • 2 ek. olívaolaj
  • 50 g aszalt paradicsom
  • kis csokor friss bazsalikom
  • + 1-2 kanál liszt a formázáshoz
Leírás
Előkészítés:
  1. A lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót és az élesztőt, majd elkevertem.
  2. Hozzáadtam a langyos vizet, olajat, elkevertem. Hozzákevertem a késes aprítóban összevágott bazsalikomos paradicsomot is.
  3. Letakarva a konyhapulton 3 órát pihent.
Elkészítés:
  1. A sütőt 230 fokra előmelegítettem.
  2. A tésztát alaposan lisztezett nyújtólapra öntöttem és egy műanyag lapka segítségével kettéosztottam. Mindkét darabot téglalapszerűre egyengettem, feltekertem és megtekertem. Nehéz vele dolgozni, mert puha, lágy a tészta, közben is lisztezést igényel.
  3. A kenyereket sütőpapírral fedett tepsire tettem, majd amíg a sütő melegedett a konyhapulton pihentek.
  4. Amikor felmelegedett a sütő 20 percet 230 fokon sütöttem a kenyereket, majd 10 percet 190 fokon. Szép ropogósra sültek ezen idő alatt.
  5. Rácsra tettem kihűlni őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paradicsomos-bazsalikomos-gyokerkenyer/