Meggyes túrós krémes
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 50 g margarin
  • 1 kk. szalalkáli
  • ½ csomag sütőpor (7-8 g)
  • 2 tojás
Meggyes krémhez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • fahéj
  • 1 ek. cukor
  • 1 csom. főzős vaníliás pudingpor
  • 1 ek. ráma
Túrókrémhez:
  • 500 g túró
  • 3 ek. cukor
  • késhegynyi vaníliapor
  • 2 dl Hulala habalap
Tetejére:
  • porcukor szóráshoz
Leírás
  1. Összeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
  2. Sütőpapíron érdemes nyújtanunk a tésztát, mert igen lágy, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tesire miután kinyújtottuk. Tehát a tészta egyik felét kinyújtottam, nyújtás közben a tetejét többször lisztezni kell. 25 x 35 cm téglalappá nyújtottam, majd a sütőpapírral együtt a tepsire emeltem.
  3. Előmelegített sütőben 170 fokon 8-10 perc alatt készre sütöttem. Ugyanígy jártam el a tészta másik felével is.
  4. Elkészítettem a meggyes tölteléket: a meggybefőttet lábasba tettem, fahéjjal, cukorral ízesítettem. A pudingport kis vízzel csomómentesre kevertem, majd a befőtthöz adtam. Kevergetve felfőztem, egy evőkanálnyi rámát adtam hozzá. Még melegen az alsó lapra kentem.
  5. Elkészítettem a túrótölteléket: a Hulalát felvertem, hozzáadtam a cukorral és vaníliával ízesített túróhoz, elkevertem.
  6. A túrós krémet a meggyes krém tetejére kentem. (Ekkorra már nem volt forró a meggyes krém.)
  7. Vágül a második tésztalapot a tetejére helyeztem, kicsit belenyomkodtam, hogy ne maradjon levegős.
  8. Folpackkal letakarva hűtőbe tettem.
  9. Másnap lehet szeletelni, 5 x 5 cm-es kockákra vágni.
  10. Tálalás előtt tetejét porcukor megszórjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 35 kocka sütemény lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-turos-kremes/