Összeállítjuk a tésztát: a lisztet, sütőport, szalalkálit, porcukrot összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Egy igen lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk.
Sütőpapíron érdemes nyújtanunk a tésztát, mert igen lágy, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tesire miután kinyújtottuk. Tehát a tészta egyik felét kinyújtottam, nyújtás közben a tetejét többször lisztezni kell. 25 x 35 cm téglalappá nyújtottam, majd a sütőpapírral együtt a tepsire emeltem.
Előmelegített sütőben 170 fokon 8-10 perc alatt készre sütöttem. Ugyanígy jártam el a tészta másik felével is.
Elkészítettem a meggyes tölteléket: a meggybefőttet lábasba tettem, fahéjjal, cukorral ízesítettem. A pudingport kis vízzel csomómentesre kevertem, majd a befőtthöz adtam. Kevergetve felfőztem, egy evőkanálnyi rámát adtam hozzá. Még melegen az alsó lapra kentem.
Elkészítettem a túrótölteléket: a Hulalát felvertem, hozzáadtam a cukorral és vaníliával ízesített túróhoz, elkevertem.
A túrós krémet a meggyes krém tetejére kentem. (Ekkorra már nem volt forró a meggyes krém.)
Vágül a második tésztalapot a tetejére helyeztem, kicsit belenyomkodtam, hogy ne maradjon levegős.
Folpackkal letakarva hűtőbe tettem.
Másnap lehet szeletelni, 5 x 5 cm-es kockákra vágni.
Tálalás előtt tetejét porcukor megszórjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 35 kocka sütemény lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-turos-kremes/