Házi müzliszelet - áfonyás
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 160 g méz
  • 60 g mag (szezám, len, szotyi, tökmag, mák vegyesen)
  • 50 g aszalt áfonya
  • 20 g natur puffasztott rizs
  • 80 g zabpehely
Leírás
  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  2. A mézet meglangyosítjuk.
  3. A magvakat serpenyőben megpirítjuk.
  4. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. (18 x 24 cm)
  5. Vizes kanállal (kissé ragad a méz miatt, ezért vizezzük a kanalat) alaposan lenyomkodjuk, tömörítjük.
  6. Végül előmelegített sütőben 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. Tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt és szeleteljük.
Megjegyzés
Ebből az adagból 12 db 9x4 cm-es müzliszelet lesz.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hazi-muzliszelet-afonyas/