Sajtos karaj
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • fél csontos karaj
  • 3 db répa
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 8 db burgonya
  • sajt
  • Erős Rozi
  • sertés zsír
Leírás
  1. A karajt alaposan sóval bedörzsöltem. 3-4 órát pihent.
  2. Zöldségeket megtisztítottam, burgonyát bevagdaltam. (Így a finom pecsenyelé átjárja, amikor meglocsolgatjuk.)
  3. Mindent a sütőedénybe tettem, kicsi sertés zsírt adtam hozzá.
  4. Letakarva 250 fokon 2 órát, majd 200 fokon további 1 órát sült.
  5. A három óra leteltével kivettem a sütőből, óvatosan levettem a fedőt.
  6. A húst a csont mellett bevagdaltam, besóztam, trappista sajt szeleteket és Erős Rozit tettem a szeletek közé.
  7. Alaposan meglocsolgattam, megkentem a zsíros pecsenyelével mind a húst, mind a zöldségeket.
  8. Végül még 20-25 perc alatt 250 fokon pirosra sütöttem. Közben többször locsolgattam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtos-karaj/