Az eper szárát, levelét eltávolítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, félbe, negyedekbe vágjuk.
Rászórunk 2 ek. cukrot, hozzáadunk 1 dl vizet, majd gyorsan felforraljuk. (1-2 perc.)
A keményítőt csomómentesre keverjük 0,5 dl vízzel és a forralt eperhez csorgatjuk.
Folyamatos keverés mellett főzzük, közben a gyümölcs kissé besűrűsödik. (1-2 perc.) Ekkor levesszük a tűzről.
Amikor az alap elősült, ráöntjük a gyümölcsös tölteléket és 15 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
Meg kell várni míg teljesen kihűl, akkor lehet szépen szeletelni. (Addigra a tészta kicsit meg is puhul a gyümölcs nedvességétől.)
Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral szórjuk.
Megjegyzés
A képek között a meggyes-almás változat is látható. A meggyet magoztam, az almát kockára vágtam, főzése sűrítése ugyanúgy történt, mint az epres töltelékes. A kókuszcukor természetesen sima kristálycukorral vagy barnacukorral helyettesíthető. A mennyiségét viszont érdemes 50 g-ra csökkenteni. Készíthetjük ízlés szerint másfajta töltelékkel, de még akár savanykás lekvárral is.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tonkolylisztes-gyumolcstorta/