Kakaós csiga édesítővel, vegyes liszttel
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 250 g finomliszt
  • 1 kk. só
  • 4 ek. eritrit
  • 25 g friss élesztő
  • 80 g vaj vagy ráma
  • 280 ml tej
Tölteléknek:
  • 3-4 ek. édesítővel elkevert kakaópor ízlés szerint
  • 3-4 ek. édesítővel elkevert fahéj ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
  1. A száraz anyagokat egy tálba mérjük, elkeverjük.
  2. Rámorzsoljuk az élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a langyos tejet.
  4. Dagasztjuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. (Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adunk hozzá. Ha esetleg túl lágy a tészta kis lisztet adunk még hozzá. Dagasztjuk.)
  5. Kb. 1-1,5 órára félretesszük kelni.
  6. Tepsiket sütőpapírral béleljük. Tölteléket előkészítjük.
Elkészítés:
  1. Amikor megkelt a tészta, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, elnyújtjuk.
  2. A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk a töltelékkel. Mi most felét kakaóval, felét fahéjjal szórtuk meg. Vízzel enyhén megpermetezzük a tölteléket.
  3. Majd viszonylag szorosan feltekerjük a tésztát, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön. Éles késsel felszeleteljük.
  4. Tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek.
  5. A sütőt 180 fokra állítjuk, és még a hideg sütőbe tesszük a két tepsit.
  6. A két tepsivel egyszerre kb. 25 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 tepsi csiga süthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-csiga-edesitovel-vegyes-liszttel/