3-4 ek. édesítővel elkevert kakaópor ízlés szerint
3-4 ek. édesítővel elkevert fahéj ízlés szerint
Leírás
Előkészítés:
A száraz anyagokat egy tálba mérjük, elkeverjük.
Rámorzsoljuk az élesztőt.
Hozzáadjuk a langyos tejet.
Dagasztjuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. (Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adunk hozzá. Ha esetleg túl lágy a tészta kis lisztet adunk még hozzá. Dagasztjuk.)
Amikor megkelt a tészta, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, elnyújtjuk.
A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk a töltelékkel. Mi most felét kakaóval, felét fahéjjal szórtuk meg. Vízzel enyhén megpermetezzük a tölteléket.
Majd viszonylag szorosan feltekerjük a tésztát, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön. Éles késsel felszeleteljük.
Tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek.
A sütőt 180 fokra állítjuk, és még a hideg sütőbe tesszük a két tepsit.
A két tepsivel egyszerre kb. 25 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 tepsi csiga süthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-csiga-edesitovel-vegyes-liszttel/