Rakott sertésszűz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 125 g bacon szalonna
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb fej burgonya
  • 12 szelet kolbász
  • 4 db tojás
  • 2 db sertésszűz (kb. 500 g)
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • törött bors
  • paprika
Leírás
  1. A burgonyát megmossuk, héjában félig megfőzzük.
  2. A tojásokat keményre főzzük.
  3. A kolbászt, húst, bacont, hagymát felszeleteljük, sajtot lereszeljük.
  4. A húst sózzuk, borsozzuk, én még egy kis darált csilipaprikát is tettem rá.
  5. Amikor meghűlt a krumpli és tojás megpucoljuk, szeleteljük.
  6. Az alapanyagokat tepsibe rétegezzük: szalonna, hagyma, hús, tojás, burgonya, kolbász.
  7. A burgonyát megsózzuk.
  8. Fóliával letakarva 230 fokon kb. fél órát sütöttem.
  9. Majd a fóliát levettem, reszelt sajttal megszórtam és kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Szép ropogós, piros lett a sajt a tetején.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 3 felnőttnek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/rakott-sertesszuz/