Rakott sertésszűz
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 125 g bacon szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 nagyobb fej burgonya
- 12 szelet kolbász
- 4 db tojás
- 2 db sertésszűz (kb. 500 g)
- ízlés szerint reszelt sajt
- só
- törött bors
- paprika
- A burgonyát megmossuk, héjában félig megfőzzük.
- A tojásokat keményre főzzük.
- A kolbászt, húst, bacont, hagymát felszeleteljük, sajtot lereszeljük.
- A húst sózzuk, borsozzuk, én még egy kis darált csilipaprikát is tettem rá.
- Amikor meghűlt a krumpli és tojás megpucoljuk, szeleteljük.
- Az alapanyagokat tepsibe rétegezzük: szalonna, hagyma, hús, tojás, burgonya, kolbász.
- A burgonyát megsózzuk.
- Fóliával letakarva 230 fokon kb. fél órát sütöttem.
- Majd a fóliát levettem, reszelt sajttal megszórtam és kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Szép ropogós, piros lett a sajt a tetején.
Ez a mennyiség étvágytól függően 3 felnőttnek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/rakott-sertesszuz/
3.5.3226