Kókusz szelet
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 6 db nagy tojás fehérje
  • 250 g cukor
  • 100 g finomliszt
  • 150 g kókuszreszelék
  • késhegynyi sütőpor
Krémhez:
  • 6 db nagy tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • 80 g cukor
  • 1 csomag. főzős vaníliás pudingpor
  • kis vaj a tetejére hűléskor
  • 200 g vaj
  • 80 g cukor
Tetejére:
  • 1-2 ek. kókuszreszelék
Leírás
Krém elkészítése:
  1. A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és kis tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Tetejére kis vajdarabokat teszünk, hogy ne bőrösödjön be, hűtjük.
  2. Közben 200 g vajat 80 g cukorral krémesre keverünk.
Piskóta elkészítése:
  1. A tojások fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük, közben a 80 g cukrot is hozzáadjuk, amivel még tovább keverjük. Amikor jó kemény hozzáadjuk a lisztet, kókuszt és a késhegynyi sütőport. Óvatosan összeforgatjuk.
  2. A piskóta tésztát sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (én 20 x 25 cm-es tepsit használtam), és előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.
Sütemény összeállítása:
  1. Amikor kihűlt a krém és a piskóta, a piskótát félbevágjuk.
  2. A főzött krémhez hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket és gépi habverővel krémesre keverjük.
  3. Az első piskótalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel, úgy hogy az oldalára is jusson.
  4. Végül kókuszreszelékkel ízlés szerint megszórjuk.
  5. Hűtőben néhány órát pihentetjük, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  6. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Félbe, majd hosszúkás szeletekre vágjuk. Vastagságtól függően 20-24 szelet lesz belőle.
  7. Fogyasztás előtt 1-2 órát érdemes várni, hogy a krém visszapuhuljon.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kokusz-szelet/