A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és kis tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és folyamatos kevergetés közben sűrű krémmé főzzük. Tetejére kis vajdarabokat teszünk, hogy ne bőrösödjön be, hűtjük.
Közben 200 g vajat 80 g cukorral krémesre keverünk.
Piskóta elkészítése:
A tojások fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük, közben a 80 g cukrot is hozzáadjuk, amivel még tovább keverjük. Amikor jó kemény hozzáadjuk a lisztet, kókuszt és a késhegynyi sütőport. Óvatosan összeforgatjuk.
A piskóta tésztát sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (én 20 x 25 cm-es tepsit használtam), és előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.
Sütemény összeállítása:
Amikor kihűlt a krém és a piskóta, a piskótát félbevágjuk.
A főzött krémhez hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket és gépi habverővel krémesre keverjük.
Az első piskótalapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel, úgy hogy az oldalára is jusson.
Végül kókuszreszelékkel ízlés szerint megszórjuk.
Hűtőben néhány órát pihentetjük, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Félbe, majd hosszúkás szeletekre vágjuk. Vastagságtól függően 20-24 szelet lesz belőle.
Fogyasztás előtt 1-2 órát érdemes várni, hogy a krém visszapuhuljon.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kokusz-szelet/