Kelesztőtálba belemérjük a hozzávalókat. Dagasztjuk.
A tésztát kb. 60 percig pihentetjük (langyos, huzatmentes helyen, letakarva). Amikor nagyjából duplájára nő a tészta térfogata, akkor jó.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk és 10 egyforma darabra vágjuk. (Nekem 10 x 86 g os darabok lettek). Nem gyúrjuk át a darabokat, hanem azonnal formázzuk.
A darabokból 60-70 cm hosszú rudakat sodrunk és perec formában a tepsire tesszük őket. (5 db / tepsi, hogy ne érjenek össze.)
A tojást villával elkeverjük, megkenjük a pereceket, majd megszórjuk szotyival.
Kb. 30 percet pihentetjük, ez alatt a sütőt előmelegítjük.
Vízzel megpermetezzük a pereceket majd 200 fokon, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor kivesszük, ismét enyhén megpermetezzük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/puha-perec-teljes-kiorlesu-lisztbol/