A lágy vajat, tojást, porcukrot, fahéjat mixerrel elkeverem. Hozzáadom a már előzőleg megsütött és lehűtött sült tököt, elkeverem.
Hozzáadom a lisztet és a szódabikarbónát, amivel szintén elkeverem. Ezt már fakanállal, majd végül a kezemmel. Puha tésztát kell kapni, ha túlságosan lágy lenne (sütőtök víztartalmától függ) még egy kis lisztet adok hozzá. Amikor összeállt a tészta, egy zacskóba teszem és 30 percig mélyhűtőben pihentetem.
Elkészítés:
A tésztát két részre osztom, lisztezett felületen egy adagot kb. 3 mm vékonyra nyújtom és ízlés szerint szaggatom. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatom a kekszeket. Így járunk el a másik adag tésztával is.
Végül előmelegített sütőben, 150 fokon 10 perc alatt megsütöm a kekszeket.
Vigyázat, ne süssük sötétbarnára, mert akkor a kekszek kiszáradnak!
Töltés, díszítés:
Ízlés szerint két kekszet baracklekvárral összeragasztok, majd a tetejét olvasztott csokoládéval "összefirkálom".
Amint megszilárdul a tetején a csokoládé, azonnal fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2-3 tepsi keksz lesz (vastagságtól és a szaggató méretétől függően).
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/puha-sutotokos-keksz/