A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldségeket és a gombát is megtisztítjuk, daraboljuk.
A hagymát kicsi olajon só hozzáadásával megdinszteljük.
Rátesszük a zöldségeket ( a burgonya kivételével), ízlés szerint sózzuk, ízesítjük törött borssal. Néhány perc alatt a gomba levet ereszt, így pároljuk a zöldségeket 6-8 percig.
Hozzáadjuk a darabolt burgonyát és petrezselyemzöldjét, majd 2-2,5 liter vízzel felöntjük és kb. 20 percig (vagy amíg a zöldségek kellőképpen meg nem puhulnak) főzzük.
Közben elkészítjük a nokedlit: A felvert tojáshoz hozzáadunk kb. 2 ek. lisztet (tojás nagyságától függően) és egy kis sót, amivel alaposan elkeverjük. Lágy tésztát kell kapnunk, amit kiskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatunk. Néhány perc alatt készre főzzük.
Ízlés szerint tejfeles habarással sűríthetjük. (Nálunk a fiúk nem szeretik, ezért tálalásnál teszünk hozzá magunknak tejfölt.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gombaleves/