A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Nekem még 1 evőkanálnyi lisztet igényelt a tészta, ezt a 250 g-on felül pluszban hozzáadtam.
Jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Kb. egy órára letakarva, huzatmentes helyre félretesszük kelni.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A sajtot reszeljük vagy késes aprítóval a bazsalikommal együtt aprítjuk, a szószt/ketchup-öt elkészítjük.
Elkészítés:
Amikor a tésztánk térfogata kb. a kétszeresére nőtt, akkor enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
Tetejét kicsit meglisztezzük és elnyújtjuk. (Kb. 30 x 40 cm téglalap alakúra.)
Nyújtás után megkenjük szósszal/ketchuppel, megszórjuk a reszelt sajttal.
Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
Éles késsel felszeleteljük. A csigákat tepsire tesszük, kis helyet hagyva egymás mellett, mert sütés közben enyhén megnőnek.
A csigákat kicsit vízzel megspricceljük és 20-30 percet pihentetjük.
Ezen idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítjük, majd 15-20 perc alatt a készre sütjük.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 normál méretű tepsivel lesz, nekem 20 db csiga lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizzas-csiga/