Pizzás csiga
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g búza finomliszt
  • 1-2 kk. só
  • 1 csapott kk. szárított élesztő (3-4 g)
  • 150 ml tej
  • 2 ek. olívaolaj
Töltelék:
  • pizzaszósz/ketchup és reszelt sajt
  • friss bazsalikom
Leírás
Előkészítés:
  1. A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Nekem még 1 evőkanálnyi lisztet igényelt a tészta, ezt a 250 g-on felül pluszban hozzáadtam.
  2. Jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Kb. egy órára letakarva, huzatmentes helyre félretesszük kelni.
  3. Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  4. A sajtot reszeljük vagy késes aprítóval a bazsalikommal együtt aprítjuk, a szószt/ketchup-öt elkészítjük.
Elkészítés:
  1. Amikor a tésztánk térfogata kb. a kétszeresére nőtt, akkor enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
  2. Tetejét kicsit meglisztezzük és elnyújtjuk. (Kb. 30 x 40 cm téglalap alakúra.)
  3. Nyújtás után megkenjük szósszal/ketchuppel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
  5. Éles késsel felszeleteljük. A csigákat tepsire tesszük, kis helyet hagyva egymás mellett, mert sütés közben enyhén megnőnek.
  6. A csigákat kicsit vízzel megspricceljük és 20-30 percet pihentetjük.
  7. Ezen idő alatt a sütőt 210 fokra előmelegítjük, majd 15-20 perc alatt a készre sütjük.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 1 normál méretű tepsivel lesz, nekem 20 db csiga lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizzas-csiga/