Hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. (Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adunk hozzá. Nekem pont jó volt, nem igényelt több folyadékot.)
Kb. egy órára félretesszük kelni.
Tepsiket sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Amikor kétszeresére nőtt a tészta, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, két részre osztjuk, az első adagot elnyújtjuk, megszórjuk a kakaóval és az édesítővel.
Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
Éles késsel felszeleteljük.
Tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek. A csigák széleit kicsit az ujjainkkal lenyomkodjuk, úgy hogy a közepe magasabb maradjon a csigáknak.
A másik adag tésztát is téglalap alakúra nyújtjuk, ízlés szerint töltjük, feltekerjük, szeleteljük, tepsire tesszük, formázzuk. Én a második adagot cukormentes lekvárral és házi szilvalekvárral töltöttem meg.
kb. 30 percet pihentetjük a süteményt, majd 180 fokon a két tepsivel egyszerre 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A cukormentes bolti lekvár sütésnél sajnos kifolyt, de ettől függetlenül elfogyott az utolsó morzsáig. Legközelebb kakaós és szilvalekvárosat fogok csak készíteni. Aki csak kakaósat szeretne készíteni, annak 6 ek. kakaóporra és 6-8 ek. édesítőre lesz szüksége.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/100-teljes-kiorlesu-kakaos-csiga/