A hozzávalókból dagasztógép segítségével finom puha tésztát dagasztottam. (A kefirt érdemes az elején még nem hozzáadni, meg kell nézni, hogy mennyire lágy a tészta, igényli e egyáltalán. Ez a krumplipüré és liszt függvénye. Nekem felvette a tészta a 100 g tejfölt és 100 g kefirt is.)
Fél órát letakarva félretettem kelni.
Elnyújtottam, egyszer hajtogattam. (Alulról felfelé ⅓ arányban. Majd fentről lefelé. Végül jobbról és balról ⅓ arányban.)
Egy tállal letakartam, 30 percet pihentettem.
Elnyújtottam, tetejét éles késsel bevágtam, szaggattam.
Tepsire tettem, a tetejét enyhén felvert tojással megkentem.
A pogácsák a pulton pihentek. (kb. egy órát.)
Végül hideg sütőben indítva 40 perc alatt 190 fokon készre sütöttem a pogikat.
Tepsin hagytam kihűlni őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 18 db pogi, egy tepsivel lett. A tepertőkrém sóval, borssal, egy kis erős paprikával ízesített volt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/burgonyas-tepertos-pogacsa/