Narancsos sárgarépás muffin - 100% teljes kiőrlésű
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 160 g nyers, aprított sárgarépa
  • 1 narancs leve és rostja
  • 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt (BL-196)
  • 50 g cukor vagy édesítő ízlés szerint
  • késhegynyi fahéj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 50 g ráma vagy vaj
  • 80 g tejföl vagy natur joghurt
  • 50 g csokicsepp
Leírás
  1. A sütőt 180 fokra állítottam, bekapcsoltam.
  2. A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt tettem.
  3. Előszőr a szárazanyagokat (liszt, cukor, szódabikarbóna, fahéj) mértem a tálba, elkevertem.
  4. Majd hozzáadtam az aprított répát, narancsot (levét és rostját), vajat, tojást, joghurtot és alaposan elkevertem. Végül hozzáatdam a csokicseppet is. Összekevertem.
  5. Egy evőkanállal a muffinformába kanalaztam a tésztát. Vigyázat, ne töltsük tele a mélyedéseket, mert sütésnél megnőnek.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
Másnap is finom, egyáltalán nem száraz.
Ebből a mennyiségű tésztából 12 db közepes méretű muffin süthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/narancsos-sargarepas-muffin-teljes-kiorlesu/