Lisztezett felületen 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk.
Mini szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
A pogik tetejét felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Pirosra, ropogósra.)
Ebből az adagból 3 cm átmérőjű kis kiszúróval 55 db pogácsa lett.
A pogikat még 1-2 napig rácson hagyjuk száradni.
Megjegyzés
A szaggatás után leeső maradék tésztát begyúrtam, kicsit pihentettem, majd derelyevágóval felcsíkoztam, tojással lekentem, csilis sóval megsóztam. 10-15 perc alatt 180 fokon megsütöttem a "ropikat". Itt érdemes figyelni, nem kell kiszárítani.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/ballagasi-pogacsa-tarisznyaba/