ízlés szerint cukor, rum vagy rumaroma (a meggyre)
Leírás
Előkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, tepsiméret 20 x 26 cm.
A meggyet kimagozzuk, kis cukorral megszórjuk és rummal meglocsoljuk. Félretesszük pihenni.
Elkészítés:
A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2-3 perc)
A sárgájába beletesszük a cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (ez is kb. 2-3 perc alatt készen van.)
Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük. Végül a kakaóport is hozzáforgatjuk, de nem kell túlkeverni, csak úgy éppen, akkor van ahová kerül, van ahová nem, éppen így lesz mutatós.
A meggyet lecsepegtetjük, a levét szódával felöntve elfogyaszthatjuk. :-)
A piskóta tésztát tepsibe öntjük, elegyengetjük, "beleszurkáljuk" a meggy darabokat.
Vastagságtól függően 12-15 perc alatt 220 fokon készre sütjük.
Megjegyzés
Amikor kihűl a sütőpapír lehúzható a piskóta aljáról. Amikor teljesen kihűlt szeleteljük, tetejét enyhén porcukorral megszórjuk. Ízlés szerint készíthető másfajta gyümölccsel pl. cseresznye, sárgabarack is.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/meggyes-piskota/