Sárgabaracklekvár
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 5,5 kg sárgabarack (magozva volt ennyi a súlya)
  • 1,65 kg kristálycukor
Leírás
  1. Az üvegeket alaposan elmostam.
  2. A barackot többször, váltott vízben megmostam.
  3. Majd a barackot magoztam, daraboltam, botmixerrel pürésítettem.
  4. Feltettem főni, néha kevergettem, így főtt kb. 2 órát.
  5. Ezután került bele a cukor (1 kg barackhoz 30 dkg cukrot tettem), amivel még két órát tovább főztem. Ekkor már sűrűn kevergettem, hogy nehogy leégjen.
  6. Amikor elég sűrűnek ítéltem meg, még forrón üvegekbe szedtem, tetejére befőzőfóliát raktam, kupakot rácsavartam, üveget fejre állítottam.
  7. Végül száraz dunsztba kerültek kb. két napra (amíg ki nem hűltek.)
  8. Csodaszép színű és nagyon finom ízű baracklekvár lett a végeredmény.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből a képen látható 8 üveg lekvár lett, plusz kb. 1 deciliternyi, amit gyorsan meg is kóstoltunk, el is fogyasztottunk.
A cukor mennyisége természetesen ízlés dolga és persze a barack cukortartalma is befolyásolhatja, de természetesen mindenki módosítsa a saját szájízének megfelelően.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sargabaracklekvar-befozese/