A lisztet elkeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
A tojásokat megmossuk, feltörjük, kis edényben kissé összekeverjük.
Majd a mézet, lisztet és tojásokat összeöntjük és alaposan elkeverjük.
Egy kisebb tepsit (kb. 20 x 25 cm) sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük bele a tésztát, kicsit elegyengetjük.
Tetejét megszórjuk durvára vágott mandulával vagy dióval. (Nem kell megijedni, hogy túl lapos, sütés közben kétszeresére emelkedik majd a tészta, szép magas lesz a süteményünk.)
Ezután letakarjuk és hűvös helyre félretesszük egy éjszakát "aludni".
Másnap reggel a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményünket. (Egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe is.)
Amikor kihűlt, vékony szeletekre vágjuk. Sokáig eltartható sütemény.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/elaltatott-mezeskalacs/