Elaltatott mézeskalács
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 320 g finomliszt
  • 70 g cukor
  • csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • csapott kávéskanál fahéj
  • csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 4 tojás
  • 250 g méz
Tetejére szórni:
  • 20 g mandula
Leírás
  1. A mézet meglangyosítjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a cukorral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
  3. A tojásokat megmossuk, feltörjük, kis edényben kissé összekeverjük.
  4. Majd a mézet, lisztet és tojásokat összeöntjük és alaposan elkeverjük.
  5. Egy kisebb tepsit (kb. 20 x 25 cm) sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük bele a tésztát, kicsit elegyengetjük.
  6. Tetejét megszórjuk durvára vágott mandulával vagy dióval. (Nem kell megijedni, hogy túl lapos, sütés közben kétszeresére emelkedik majd a tészta, szép magas lesz a süteményünk.)
  7. Ezután letakarjuk és hűvös helyre félretesszük egy éjszakát "aludni".
  8. Másnap reggel a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  9. Kb. 25 perc alatt készre sütjük a süteményünket. (Egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe is.)
  10. Amikor kihűlt, vékony szeletekre vágjuk. Sokáig eltartható sütemény.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/elaltatott-mezeskalacs/