Puha puszedli - vegán
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 1 púpos ek. darált lenmag
- 4 ek. víz
- 30 g dió
- 30 g datolya
- 1 ek. rum
- 1 ek. házi baracklekvár
- ízlés szerint cukor (1 kk. tettem bele)
- 60 g margarin
- 100 g búzafinomliszt
- ½ kk. szódabikarbóna
- ½ kk. fahéj
- ízlés szerint olvasztott csokoládé
- A lenmagot ledaráltam, összekevertem a vízzel. Félretettem 30 percet pihenni.
- Késes aprítóba tettem a diópüré hozzávalóit, aprítottam.
- Majd egy tálba tettem a lenmagüürét, diópürét, margarint, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és gépi mixerrel alaposan összekevertem.
- Húsz db kis golyót formáltam, majd kissé lelapítottam és a sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam őket.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöttem.
- Amikor kihűltek, olvasztott csokoládét csurgattam a puszedlik tetejére.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/puha-puszedli-vegan/
3.5.3251