Puha puszedli - vegán
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Lenmagpüréhez:
  • 1 púpos ek. darált lenmag
  • 4 ek. víz
Diópüréhez:
  • 30 g dió
  • 30 g datolya
  • 1 ek. rum
  • 1 ek. házi baracklekvár
  • ízlés szerint cukor (1 kk. tettem bele)
Tésztához:
  • 60 g margarin
  • 100 g búzafinomliszt
  • ½ kk. szódabikarbóna
  • ½ kk. fahéj
Tetejére:
  • ízlés szerint olvasztott csokoládé
Leírás
  1. A lenmagot ledaráltam, összekevertem a vízzel. Félretettem 30 percet pihenni.
  2. Késes aprítóba tettem a diópüré hozzávalóit, aprítottam.
  3. Majd egy tálba tettem a lenmagüürét, diópürét, margarint, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és gépi mixerrel alaposan összekevertem.
  4. Húsz db kis golyót formáltam, majd kissé lelapítottam és a sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam őket.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütöttem.
  6. Amikor kihűltek, olvasztott csokoládét csurgattam a puszedlik tetejére.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/puha-puszedli-vegan/