Egy tésztából két sütemény
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g búza finomliszt
  • 100 g házi zsír
  • 150 g tepertő darálva
  • 25 g friss élesztő + 1 db kockacukor + 0,5 dl tej
  • 2-3 kk. só
  • 100 g tejföl
Töltelék:
  • házi szilvalekvár ízlés szerint
Tetejét megkenni:
  • 1 tojás
  • csilis só (elhagyható)
Leírás
Előkészítés:
  1. Az élesztőt, egy kockacukorral és kicsi langyos tejjel feloldottam. (Nem futtattam fel.)
  2. Aki szereti kicsit borssal és pirospaprikával is ízesítheti a tepertőkrémet.
  3. A hozzávalókból tésztát dagasztottam, zacskóba tettem, egy éjszakát a hűtőben pihentettem.
  4. Reggel kivettem a tésztát a hűtőből, kb. 4 órát pihent a zacskóban a konyhapulton.
  5. Majd elnyújtottam a tésztát, a feléből szilvalekváros papucsokat, a másik feléből pogácsákat formáztam.
  6. Tepsire sorakoztattam és tojással megkentem a tetejüket. A pogikat csilis sóval megszórtam.
  7. Majd kb. fél órát pihentek a tepsin, addig a sütőt 200 fokra előmelegítettem.
  8. Előmelegített sütőben, 200 fokon, az apró pogik 15, a papucsok 20 perc alatt sültek készre.
  9. Tepsin hagytam kihűlni őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből egy normál méretű tepsinyi pogi egy egy tepsi papucs lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egy-tesztabol-ket-sutemeny-tepertos-pogacsa-es-szilvalekvaros-papucs/