A tojáshoz hozzáadtam a sót, és a 4 evőkanálnyi búzadarát. (Normál méretű kanál, nem púpozva.)
Kézi mixerrel 1-2 percig kevertem.
Majd egy órára félretettem pihenni.
Amikor letelt az egy órás pihenő, közepes méretű lábasban vizet forraltam.
A főzővizet ízlés szerint ízesíthetjük sóval, ételízesítővel, zeller és / vagy petrezselyem levéllel.
Amikor már lobog a víz, visszavesszük a hőmérsékletet és a galuskákat a gyöngyöző vízbe szaggatjuk. (A kanalat először a vízbe mártjuk, majd utána nyúlunk a grízgaluskához, így nem ragad a kanálra. Csak fél kanálnyi vagy annál kisebb galuskákat érdemes szaggatni, mert főzés közben megnőnek.)
Csak türelmesen, lassan, éppen gyöngyözve főzzük, ellenkező esetben (lobogó vízben) széteshetnek a galuskáink. 10 percet főztem fedővel letakarva, persze közben egyszer-egyszer a fedő alá kukkantottam és ellenőriztem.
Amikor letelt a 10 perc, egy kanállal óvatosan átfordítottam a galuskákat és további 10 perc alatt, lefedve készre főztem őket.
Végül szűrőkanállal jénai tálra szedtem és fogyasztásig lefedve tartottam.
Finom, puha 16 db galuska készült ebből az adagból.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 3-4 adag levesbe elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/grizgaluska-daragaluska/