Amikor lobog a víz, beletesszük a burgonya szemeket, mérsékeljük a hőmérsékletet, újra forrás után még 1-2 percet főzzük a burgonyákat.
Leöntjük a főzővizet, sózzuk, zsírral elkeverjük a burgonyát. Érdemes abban a lábasban csinálni, amiben blansíroztuk.
Majd a tepsibe öntjük, és pirosra sütjük. Közben a szemeket át kell forgatni, hogy egyenletesebben piruljanak.
Én a fasírttal együtt szoktam mostanában sütni, ebben az esetben egyszerre teszem a tepsibe a fasírtokat és a burgonya szemeket, hideg sütőbe betéve. Kb. fél óra elteltével felmelegszik 250 fokra, ekkor megfordítom a krumpli és a fasírtot is és mérsékelem a hőmérsékletet 220-230 fokra.
Még kb. fél óra alatt készre sütöm, közben egyszer-kétszer forgatom a krumpliszemeket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egeszben-sult-burgonya/