Amerikai csokis keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 125 g vaj vagy ráma
  • 150 g barna cukor
  • 2 nagy méretű tojás
  • 300 g finomliszt
  • 1 kk. só
  • késhegynyi vaníliapor vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • ½ kk. szódabikarbóna
  • 150 g csokicsepp
Leírás
  1. A vajat, barna cukrot, tojást mixerrel összekeverjük. (Először alacsony majd magasabb fokozaton.)
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és a vaníliát, mixerrel ismét elkeverjük. (Lassan majd gyorsabb fokozaton.)
  3. Végül hozzáadjuk csokicseppet és fakanál segítségével összekeverjük.
  4. Sütőpapírral borított tepsire két evőkanál segítségével kicsi halmokat teszünk a tésztából (4 x 4 db fér egy tepsire, mert sütés közben terülnek.)
  5. Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg teljesen kihűl, akkor vesszük le a tepsiről a kekszeket.
  6. Nekem ebből a mennyiségből 48 db keksz lett.
Megjegyzés
Ha esetleg van itthon olyan csokoládé, ami nem fogy el, ez remek lehetőség annak felhasználására. De készíthetjük akár csokis tortadarával is.
Ízlés szerint lehet még bele tenni mazsolát vagy aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát.
Aki ropogósabban szereti, annak érdemes kicsit tovább sütnie vagy sütés után nyitott ajtóval a sütőben hagyni a kekszeket.
Ízlés szerint a hozzáadott csoki mennyiségét lehet csökkenteni. De ha jó csokisan szeretjük, akkor a 150 g nem túlzás hozzá.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/amerikai-csokis-keksz/