Sertésraguleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Leveshez:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek. zsír vagy olaj
  • 500 g kockázott sertéshús
  • fél paradicsom
  • fél paprika
  • 4-5 szem gomba
  • 2 burgonya
  • 1 sárgarépa
  • kisebb petrezselyemgyökér
  • petrezselyem zöldje
  • zeller zöldje
  • szemes bors
  • 2 marék zsenge zöldborsó
Galuskához:
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • 4 ek. liszt
Leírás
  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. (Én késes aprítóval pillanatok alatt elkészülök.)
  2. Zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, paradicsomot és a paprikát. Tovább pároljuk.
  3. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, amivel kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kis vízzel, éppen annyival, hogy a húst ellepje. Majd kb. 1 órát lefedve főzzük.
  4. Amikor a hús félig megpuhult, a levest bezöldségeljük (hozzáadjuk a megtisztított, darabolt zödségeket) és a fűszereket, majd felöntjük vízzel.
  5. Forrás után még jó 45 percet főzzük, majd beletesszük zsenge zöldborsót, amivel még kb. 5 percet főzzük.
  6. Közben elkészítjük a galuskát: a tojást a sóval és a liszttel alaposan kikeverjük, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
  7. További 5 perc alatt készre főzzük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sertesraguleves/