A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. (Én késes aprítóval pillanatok alatt elkészülök.)
Zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, paradicsomot és a paprikát. Tovább pároljuk.
Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, amivel kevergetve fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kis vízzel, éppen annyival, hogy a húst ellepje. Majd kb. 1 órát lefedve főzzük.
Amikor a hús félig megpuhult, a levest bezöldségeljük (hozzáadjuk a megtisztított, darabolt zödségeket) és a fűszereket, majd felöntjük vízzel.
Forrás után még jó 45 percet főzzük, majd beletesszük zsenge zöldborsót, amivel még kb. 5 percet főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát: a tojást a sóval és a liszttel alaposan kikeverjük, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
További 5 perc alatt készre főzzük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sertesraguleves/