Hagymás törtburgonya
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 6 szem nagyobb burgonya (1250 g volt meghámozva)
  • 1 nagybb fej vöröshagyma
  • 2-3 ek. sertészsír
Leírás
  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk.
  2. Sós vízben puhára főzzük.
  3. Közben a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk (én késes aprítóval aprítottam).
  4. Zsiradékon kis sóval szép zsemleszínűre dinszteljük.
  5. Amikor puha a burgonya, leöntjük a főzővizét, összetörjük.
  6. Végül a hagymás zsírral elkeverjük és tálaljuk.
Megjegyzés
A burgonya főzővizét megtarthatjuk, kenyerek, péksütemények, pizzatészta dagasztásához felhasználhatjuk.
Illetve van még egy két étel amihez vidéki rokonaim szokták használni: gombócleves, burgonyaleves, zöldségleves.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hagymas-tortburgonya/