A tojás fehérjét kemény habbá verjük. (Gépi habverővel pillanatok alatt készen is van.)
A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt, majd gépi habverővel elkeverjük. Előszőr gyengébben, majd erős fokozaton, fehéredésig.
Majd a kemény habhoz hozzáadjuk a lisztet és az édesítővel kikevert sárgáját, és óvatosan, hogy a habot ne törjük elkeverjük. Ezt már fakanállal vagy szilikon kanállal csináljuk, gépi habverővel nem szabad!
Az előmelegített sütőben, 160 fokon, 20-22 perc alatt készre sütjük. Ha esetleg a teteje nagyon pirulni kezd, fóliával letakarjuk.
Amikor megsült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt és egy tiszta konyharuhába feltekerjük. Félretesszük hűlni.
Sütemény összeállítása:
Amikor meghűlt a piskóta, kitekerjük a konyharuhából. (Nekem sajnos kicsit eltörött, 1-2 perccel talán rövidebb ideig kellett volna sütnöm, valószínű kicsit kiszárítottam a tésztát.)
A piskótára kanalazzuk a lekvárt és feltekerjük, úgy hogy a piskóta széle a tekercs aljára kerüljön.
Kicsit pihentetjük, hogy a piskóta a lekvárt kissé magába szívja, majd éles késsel szépen felszeleteljük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/piskotatekercs-dia-wellness/