A tepertőt ledaráltam. (Ízlés szerint lehet bele őrölt borsot is tenni.)
Az élesztőt langyos tejben egy kis cukorral felfuttattam.
Amikor felfutott az élesztő hozzáadtam a többi alapanyagot és szép simára dagasztottam.
Fél órát letakarva félretettem kelni.
Elnyújtottam, megkentem a tepertőkrém felével. Hajtogattam. Alulról felfelé ⅓ arányban. Majd fentről lefelé. Végül jobbról és balról ⅓ arányban.
Egy tállal letakartam, 30 percet pihentettem.
Nyújtottam, kentem, hajtogattam (ugyanúgy, mint előbb), 30 percet pihentettem.
Végül elnyújtottam, tetejét éles késsel bevágtam, majd szaggattam.
Tepsire tettem, a tetejét enyhén felvert tojással megkentem, majd jó két órát a pogácsák a pulton pihentek. (A kemencénél ugye nincsen hőfokszabályzó gomb... így kicsit tovább pihentek a pogácsák.)
Végül 180 fokon, előmelegített kemencében a pogácsákat 25 perc alatt készre sütöttem.
Tepsin hagytam kihűlni.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 45 db pogi lett. A tepertőkrém a késes aprítóval összeaprított tepertőt jelenti. :-) Aki szereti törött borsot is adhat a tepertőkrémhez.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kemences-tepertos-pogacsa/