A sütőt légkeverésre állítjuk, 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kibontjuk, majd derelyevágóval hosszanti irányban 2 cm csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a virslikre csavarjuk, a hot-dogokat tepsire fektetjük, tojással lekenjük.
fokon légkeveréssel kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Lekváros süti:
Míg sül a hot-dog, a maradék tésztát ízlés szerint négyzetekre vágjuk, közepébe szilvalekvárt helyezünk, háromszög formára hajtjuk, ujjunkkal a tésztaszéleket kissé összenyomjuk, tepsire rakosgatjuk, tojással megkenjük.
fokon légkeveréssel kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórjuk.
Magvas tallér:
Míg sülnek a lekváros sütik a maradék tojást kicsit megsózzuk, elkeverjük, magvakat adunk hozzá, alaposan elkeverjük.
Két kanál segítségével sütőpapírral fedett tepsire halmozzuk, majd kerek lapos koronggá igazítjuk.
fokon 210 fokon 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sos-ebed-hot-dog-lekvaros-suti-magvas-taller/