A maradék főtt krumplit összetörtem, hozzáadtam a sót, lisztet, tojást, összeállítottam a tésztát.
Lisztes deszkán elnyújtottam, négyzetekre vágtam, majd gömbölyítettem. Lisztezett tálcára félretettem.
Húsgombóc összeállítása:
A darált húst összekevertem 1 tojással, sóval, borssal, zabpehellyel.
Kisebb gombócokat formáltam a masszából, egy tányéron félretettem.
Leves elkészítése:
Zöldségeket megpucoltam, megmostam, aprítottam.
A kis fej vöröshagyma felét apróra vágtam, 2 ek. olajon megdinszteltem a gombával és egy kis sóval.
Majd hozzáadtam a többi zöldséget, sót és a fűszereket (valamint a maradék hagymát, paradicsomot, paprikát, petrezselymet).
Felengedtem 3 liter vízzel és felforraltam.
Amikor felfőtt beletettem a húsgombócokat, majd szép lassan főztem, kb. 25 percet.
Ezután belekerültek a krumpligombócok és a habarás. (Lisztet és a tejfölt összekevertem, a leves levéből két merőkanálnyit rámertem, elkevertem, leveshez adtam.)
Amikor felfőtt kb. 10 perc alatt készre főztem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/krumpligomboc-leves-gazdagon/