Krumpligombóc leves gazdagon
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Krumpligombóchoz:
  • 230 g maradék főtt krumpli
  • 120 g liszt
  • csipet só
  • 1 kisebb tojás
Húsgombóchoz:
  • 250 g sertés darálthús
  • 1 kisebb tojás
  • só, bors
  • 1 ek. zabpehely
Leveshez:
  • kis fej vöröshagyma
  • 2 fej gomba
  • 3 krumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • ½ paradicsom
  • ½ paprika
  • ½ karalábé
  • petrezselyemzöld
  • só, szemesbors
Habaráshoz:
  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. liszt
Leírás
Krumpligombóc összeállítása:
  1. A maradék főtt krumplit összetörtem, hozzáadtam a sót, lisztet, tojást, összeállítottam a tésztát.
  2. Lisztes deszkán elnyújtottam, négyzetekre vágtam, majd gömbölyítettem. Lisztezett tálcára félretettem.
Húsgombóc összeállítása:
  1. A darált húst összekevertem 1 tojással, sóval, borssal, zabpehellyel.
  2. Kisebb gombócokat formáltam a masszából, egy tányéron félretettem.
Leves elkészítése:
  1. Zöldségeket megpucoltam, megmostam, aprítottam.
  2. A kis fej vöröshagyma felét apróra vágtam, 2 ek. olajon megdinszteltem a gombával és egy kis sóval.
  3. Majd hozzáadtam a többi zöldséget, sót és a fűszereket (valamint a maradék hagymát, paradicsomot, paprikát, petrezselymet).
  4. Felengedtem 3 liter vízzel és felforraltam.
  5. Amikor felfőtt beletettem a húsgombócokat, majd szép lassan főztem, kb. 25 percet.
  6. Ezután belekerültek a krumpligombócok és a habarás. (Lisztet és a tejfölt összekevertem, a leves levéből két merőkanálnyit rámertem, elkevertem, leveshez adtam.)
  7. Amikor felfőtt kb. 10 perc alatt készre főztem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/krumpligomboc-leves-gazdagon/