Padlizsánkrém
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 3 db padlizsán
  • 3-4 ek. olíva olaj
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2-3 ek. házi paradicsompüré
  • bors
  • őrölt kömény
  • gyömbér
Leírás
  1. A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk.
  2. A húsa felői részt kissé bevagdaljuk, sózzuk, 10 percre félre tesszük pihenni.
  3. Közben a sütőt 200-220 fokra előmelegítjük.
  4. Fokhagymát megtisztítjuk, hosszúkásra daraboljuk.
  5. Leöntjük a levet, amit a padlizsán eresztett, borsozzuk, olajozzuk megtűzdeljük a fokhagymával, tepsire helyezzük. (Sanyikám fejjel lefelé sütötte, de nem kell lefordítani.)
  6. Sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Közben a 2 fej hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, olíva olajon csipet sóval dinszteljük, pirítjuk.
  8. Amikor megpirult a padlizsán, kivesszük a sütőből, kanállal a húsát kikaparjuk, a pirított hagymára kanalazzuk.
  9. Hozzáadjuk a paradicsompürét, fűszerezzük köménnyel, gyömbérrel és összepirítjuk.
Megjegyzés
A zsír mennyisége ízlés dolga, van aki kevesebb, van aki több zsírral süti. Természetesen másfajta fűszerek is használhatók, ízlés szerint.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/padlizsankrem/