A húsa felői részt kissé bevagdaljuk, sózzuk, 10 percre félre tesszük pihenni.
Közben a sütőt 200-220 fokra előmelegítjük.
Fokhagymát megtisztítjuk, hosszúkásra daraboljuk.
Leöntjük a levet, amit a padlizsán eresztett, borsozzuk, olajozzuk megtűzdeljük a fokhagymával, tepsire helyezzük. (Sanyikám fejjel lefelé sütötte, de nem kell lefordítani.)
Sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Közben a 2 fej hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, olíva olajon csipet sóval dinszteljük, pirítjuk.
Amikor megpirult a padlizsán, kivesszük a sütőből, kanállal a húsát kikaparjuk, a pirított hagymára kanalazzuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, fűszerezzük köménnyel, gyömbérrel és összepirítjuk.
Megjegyzés
A zsír mennyisége ízlés dolga, van aki kevesebb, van aki több zsírral süti. Természetesen másfajta fűszerek is használhatók, ízlés szerint.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/padlizsankrem/