Házi hamburger
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Hamburger bucihoz:
  • 300 g finomliszt
  • 300 g rétesliszt
  • 1 cs. (7 g) szárított élesztő
  • 2 kk. só
  • 1 ek. cukor
  • 150 g görög joghurt
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tojás
  • szezámmag
Hamburger pogácsához:
  • 1 kg marha, sertés vegyes darálthús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 kk. só (Ízlés szerint)
  • bors, őrölt kömény ízlés szerint
Leírás
Buci elkészítése:
  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, dagasztjuk.
  3. Kb. 1 órát szobahőmérsékleten, huzatmentes helyen kelesztjük.
  4. Majd 9 egyenlő részre osztjuk, bucikat formálunk a tésztadarabokból.
  5. Sütőpapíros tepsin tojással megkenjük, szezámmal megszórjuk és még jó háromnegyed órát pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
Húspogácsa elkészítése:
  1. A darált húsokat összekeverjük, fűszerezzük. (Ízlés szerint kisebb vagy nagyobb húspogácsákat is készíthetünk.)
  2. Forró serpenyőben a húsok mindkét oldalát kisütjük.
  3. Aki szererti sajtot is tehet a még meleg húspogácsákra.
Tálalás:
  1. A bucikat kettévágjuk, serpenyőben a vágott felét kissé lepirítjuk.
  2. Erre kerül a kisütött húspogácsa, esetleg ropogósra sütött baconszalonna, a friss zöldségek és a szószok.
Megjegyzés
Én legutóbb házi joghurttal és savóval készítettem a bucikat, nagyon finom volt azzal is.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hazi-hamburger/