Egynemű, szép fényes tésztát kell hogy kapjunk, ami nem túl kemény, de nem is ragacsos.
Huzatmentes helyre letakarva félretesszük pihenni. Nekem most 1,5 órát kelt.
Amíg kel a tészta durvára vágjuk a diót, hozzáadjuk a cukrot.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, kb. 55 x 65 cm téglalap alakúra nyújtjuk.
Derelyevágóval 20 vagy 24 részre vágjuk, közepére szilvalekvárt teszünk, majd csücskétől feltekerjük, kifli alakúra meghajtjuk, tetejét tojásfehérjével lekenjük, a tojásos részt belemártjuk a cukros dióba, majd tepsire tesszük.
Így járunk el a többi tésztával is.
Ebből a mennyiségből 2 tepsi kifli lesz.
A tepsin kb. még egy órát pihentetjük a kifliket.
Majd előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük. Nekem a két tepsivel egyszerre 23 perc alatt sültek pirosra. Tepsin hagyjuk kihűlni.
A tészta igazán finom, foszlós, még másnap is puha. (Ha esetleg marad.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/regimodi-szilvalekvaros-kelt-kifli/