Egyszerű sült sertéstarja
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 kg sertéstarja
  • 2-3 ek. zsír
  • só ízlés szerint
  • 3-4 ek. víz
Leírás
  1. A sütőt bekapcsoltam, 200 fokra állítottam, elkezdtem előmelegíteni.
  2. A tepsit zsírral kikentem.
  3. A húst kb. 1,5 cm darabokra felszeleteltem, mindkét oldalát sóztam.
  4. A szeleteket a zsírozott tepsire fektettem, majd 3-4 vizet tettem rá, lefedtem.
  5. A melegedő sütőbe tettem a fedett tepsit.
  6. Kb. másfél óra elteltével a húsokat átfordítottam és 180 fokra mérsékeltem a hőmérsékletet, így sütöttem tovább még 1 órán keresztül a húsokat.
  7. Végül 2,5 óra elteltével (amikor már finom puha lett a hús) levettem a fedőt, és kb. fél óra alatt készre sütöttem.
Megjegyzés
Így összesen 3 órát töltöttek a húsok a sütőben. Finom omlós, a zsírja is ízletes, amit másnap kenyérre kenve egy bögre teával szívesen megeszünk.
Ha marad a húsból zsírját ráöntve is eltehetjük. Hűtőben napokig eláll, hidegen és megmelegítve is ízletes, remek fogás.
Én most krumplipürével és saját készítésű csalamádéval tálaltam.
Aki kisebb adagot készít, természetesen a sütési idő is csökken. Ennek a sok húsnak igen sok idő kellett, hogy átmelegedjen.
A zsírját is nagyon szeretjük, van amikor több sertészsírt teszek alá, így végül több sült zsírunk marad. Nagyon szeretjük a sült zsíros kenyeret!
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egyszeru-sult-sertestarja/