Cékla répa alma saláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • Sárgarápa
  • Cékla
  • Alma
  • Citrom vagy narancs
Leírás
  1. A zöldségeket és az almát meghámozzuk, az alma magházát kivágjuk, majd mindent aprítunk.
  2. A répát a kis sajtreszelővel, a céklát és az almát a nagy lyukú sajtreszelővel reszeljük, vagy akinek van, elektromos aprítóval is apríthatja. Géppel sokkal gyorsabb.
  3. Mennyiségeket nem írtam, mindenki ízlés szerint válassza meg a zöldségek és az alma arányát.
  4. Én most egy nagy kelesztőtállal készítettem, amihez 4 db céklát, 6 db répát és 2 szem zöld, ropogós, savanyú almát használtam fel.
  5. Miután összeaprítottuk mindent, elkeverjük, meglocsoljuk egy citrom vagy narancs levével és még egyszer alaposan elkeverjük. úgy a legjobb, ha 1-2 órát állni hagyjuk, de én általában nem bírom kivárni és azonnal eszek is belőle.
Megjegyzés
Ma ismét elkészítettem a salátát, azzal a különbséggel, hogy egy vérnarancs levét facsartam ki és tettem rá a salátára. Nagyon finom lett. Önmagában is nagyon szeretem, mostanában minden nap megeszek egy kis tányérkával, csupa vitamin, finom ropogós csemege.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/cekla-repa-alma-salata/