Zöldség chips
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 3 sárgarépa
  • 3 cékla
  • 6 sütni való burgonya
  • olaj
Leírás
  1. A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük, vékonyra szeleteljük.
  2. A krumplit szeletelés után is megmossuk, konyharuhán vagy papírtörlőn leszárítjuk.
  3. Közben a fritőzt bekapcsoljuk, az olajat felforrósítjuk.
  4. Majd a zöldségeket külön külön kisütjük.
  5. Az én sütőmben 6-os fokozaton 6-8 perc alatt készültek el.
  6. Sütés közben kétszer átkeverjük, nehogy összeragadjanak a zöldségek.
  7. A krumplit két adagban, a répát és a céklát 1-1 adagban sütöttem ki.
  8. Miután kisültek papírtörlőn csepegtettem le őket.
  9. Tálaláskor sóztuk.
Megjegyzés
Vigyázni kell, mert könnyen sötét színűre sül, és akkor keserű lesz.
Nekem is sikerült néhány karikát túlsütnöm, de azért jó ízűen megettük.
A cékla és a répa nem olyan ropogós, mint a krumpli, de nekünk ettől függetlenül nagyon ízlett mind.
Legközelebb uborkareszelőn szeletelem majd és akkor mind egyforma vékony lesz.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zoldseg-chips/