Márványszelet vagy márványtészta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 250 vaj vagy margarin
  • 200 g porcukor
  • csipet só
  • 4 db tojás
  • 150 g natur joghurt
  • 250 g liszt
  • ½ cs. sütőpor (6 g)
  • 2 ek. kakaópor (cukormentes)
  • 1 ek. rum
Leírás
  1. A vajat, a porcukorral és a csipet sóval gépi habverővel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, azzal is elkeverjük.
  3. Majd a joghurtot, elkeverjük.
  4. Végül a sütőporral kevert lisztet is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
  5. Sütőpapírral fedett tepsibe kanalazzuk a tészta ⅔ részét. (Tepsiméret: 20 x 27 cm)
  6. A maradék tésztához hozzáadjuk a 2 ek. kakaóport és a rumot, alaposan elkeverjük.
  7. Ezt a kakaós tésztát a fehér tésztára öntjük. Villával kicsit összeforgatjuk a tepsiben lévő kétféle tésztát.
  8. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
  10. Teljes kihűlés után szeletejük. Porcukorral ízlés szerint megszórjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/marvanyszelet-vagy-marvanyteszta-egyszeru-de-nagyszeru-kevert-sutemeny/